Urządzenia na zapleczu nowoczesnych lokali gastronomicznych

W piekarniach, restauracjach, cukierniach procesem technologicznym, który odbywa się każdego dnia jest pieczenie. Urządzenia gastronomiczne, które muszą się w nich znaleźć to piece.

Jaki model pieca wybrać?

Na rynku jest bardzo szeroki wybór mniej lub bardziej zaawansowanych modeli pieców. W dużym wyborze są między innymi piece piekarnicze. Wykorzystywane są one głównie do pieczenia pieczywa, ale nie tylko. Również piece cukiernicze to różne modele, które sprawdzają się zarówno w małych, jak i dużych cukierniach. Wybierając piece cukiernicze bądź piece piekarnicze warto pamiętać o tym, że mają one różną pojemność. Piece cukiernicze o największej pojemności pozwalają na jednorazowe wstawienie do komory pieca aż 8 blach wypełnionych na przykład sernikami. Coś dla siebie znajdą także właściciele małych piekarni: w sprzedaży są piece piekarnicze mieszczące tylko 4 blachy. Tradycyjne piece konwekcyjne wypierane są dzisiaj przez wyspecjalizowane urządzenia gastronomiczne jakimi są piece konwekcyjno-parowe piekarnicze.

Gdzie można je kupić?

Piece konwekcyjno-parowe piekarnicze to obecnie podstawowa oferta sklepów oferujących wyposażenie gastronomii. Osoby, które zamierzają wyposażyć swój lokal w piece konwekcyjno-parowe piekarnicze mogą wybrać stacjonarny lub internetowy sklep oferujący wyposażenie gastronomii. Bardzo szybko taki sklep można znaleźć korzystając z pomocy internetu – wystarczy wpisać w wyszukiwarkę frazę „wyposażenie gastronomii”.

O urządzenia gastronomiczne znacznie więcej można przeczytać w naszym innym artykule.

Urządzenia na zapleczu nowoczesnych lokali gastronomicznych
5 (100%) 5 głosów