Jaką kuchnię kupić do restauracji?

Restauracyjna kuchnia bez pieca nie jest w stanie funkcjonować. Na rynku dostępny jest szeroki wybór profesjonalnych pieców przeznaczonych dla gastronomii. Do tych, które w ostatnich latach wybierane są naprawdę bardzo często należą kuchnie konwekcyjno-parowe.

Kuchnie konwekcyjno parowe: dlaczego warto je kupić?

Kuchnie konwekcyjno parowe to urządzenia wielofunkcyjne, które umożliwiają przygotowanie potraw pieczonych albo grillowanych. Kuchnie konwekcyjno parowe można wykorzystać również do przygotowania potraw na parze albo wędzonych. Potrawy przygotowane w tych kuchniach są bardzo smaczne, wyróżniają się wyjątkowym aromatem. Dzięki temu, że mają one kilka poziomów można umieścić w nich więcej niż jedną blachę albo ruszt jednocześnie. W ten sposób można przygotować kilka różnych potraw jednocześnie. Kuchnie konwekcyjno parowe pozwalają na sporą oszczędność miejsca w restauracyjnej kuchni. Umożliwiają przygotowywanie potraw także w niskiej temperaturze, czyli metodą sous vide.

Kuchnie konwekcyjno parowe: inne zalety

Kuchnie konwekcyjno parowe to urządzenia bardzo nowoczesne, które są sterowane cyfrowo. Najbardziej zaawansowane modele mają nawet funkcję zapamiętywania przepisów. Tego typu funkcja przydaje się szczególnie w nagłych awaryjnych sytuacjach, gdy na przykład szef kuchni rozchoruje się i nie ma go kto zastąpić. Kuchnia konwekcyjno-parowa zastąpi kilka innych kuchennych urządzeń, pozwala zaoszczędzić w kuchni sporo miejsca. Wysokiej jakości kuchnię konwekcyjno-parową można kupić w atrakcyjnych cenach.

Jaką kuchnię kupić do restauracji?
4.9 (97.5%) 8 głosów